Planiranje sjedećih mjesta

„Da li da moji prijateji iz divljih školskih dana sjede s obiteljskim prijateljima? A gdje da stavim onu ludu strinu? Ma super, sad mi je troje otkazalo taman kad sam pri kraju s rasporedom sjedenja. K vrapcu!“

privjesnice 300x200 Planiranje sjedećih mjestaoznaka stola 300x180 Planiranje sjedećih mjesta

Slični su to monolozi gotovo svih budućih mladenaca kojima je zbog velike količine zaprimljenih informacija puna glava.  I upravo u tome leži glavni razlog zašto većina njih izrađuje plan sjedenja uzvanika što je kasnije moguće. Kako bilo, odugovlačenje zapravo stvara taj napor još većim kad se ima sve manje vremena.

Pitali smo mnoge iskusne organizatore svadbenih događaja diljem zemlje koji savjet imaju poručiti mladencima oko tog teškog zadatka planiranja sjedećih mjesta uzvaika, i svi do zadnjeg su se složili u jednom: započnite s tim što je prije moguće. Najbolje je početi odmah čim pristignu prve potvrde dolaska na vjenčanje. Nemojte odgađati jer ćete se naći u zbunjujućem labirintu imena i brojeva.

Jednom kad krenete, držite se ovih provjerenih savjeta.

Prikažite si zorno

Ispišite listu uzvanika dovoljno velikim slovima i izrežite svaku osobu zasebno. Raščistite si veliki stol i postavite si na njega imena uzvanika. Postavite ih u grupe od 8 do 10 uzvanika, ovisno o tipu stola i rasporedu stolova u sali. Radeći s papirićima s po jednim uzvanikom puno je lakše mijenjati mjesta. Kada ste „smjestili“ sve uzvanike kako biste htjeli, uzmite fotoaparat i slikajte raspored. Slika će dobro doći u slučaju da raspored morate ukloniti sa stola. Ova metoda je domišljata i zabavna pogotovo ako radite u paru.

Ako ste skromnog prostora, napravite kombinaciju s papirnatim tanjurima i post-it papirićima. Stavite po jedno ime na svaki post-it papirić, a papirnati tanjurići biti će dostojna zamjena za stolove.

uredjenje sale 300x224 Planiranje sjedećih mjestatable planner 300x244 Planiranje sjedećih mjesta

Dobro grupiranje

Prvo posjednite svoje roditelje. Osigurajte im „povlaštena“ mjesta. Vole imati pogled cijelo vrijeme na mladence. Priupitajte ih s kim bi željeli dijeliti stol, tako da mogu uživati i u dobrom društvu. Kad riješite „starce“, postoji jednostavna tajna koja će svatove održati sretnim: prijatelje “dobrog raspoloženja” posjednite uz plesni podij i uz stazu koju konobari najčešće koriste.

A što je s posjedanjem uzvanika koji se međusobno ne poznaju za isti stol? To je u redu i može biti zabavan način da se potiče druženje, no uputno je da gosti koje posjedate za stol poznaju barem jednog od suprotne strane.

Predvidite promjene

Iako biste trebali stvarati raspored sjedenja već pri prvim potvrdama, budite oprezni oko preranog definiranja mjesta. Nemojte popuniti stolove do kraja. Na primjer, ako imate stolove za 10 osoba, rasporedite osam uzvanika za stol, prvenstveno zbog zakašnjelih potvrda dolaska ili pitanja može li povesti pratnju na svečanost, itd.

Kod vjenčanja, najbolje je pripremiti se na neočekivano!

Comments are closed.